SATURDAY, APRIL 22 MORNING

Target Audience: All Attendees

8:00am-9:00am CDT **ENGAGE OPENING KEYNOTE**

presented by Neil Pasricha, New York Times bestselling author and positive psychology researcher

(Livestream)



` ' <u> </u>		
SCIENTIFIC	CLINICAL	BUSINESS
ADVANCES	TECHNIQUES	SUCCESS
Target Audience: Doctors (Livestream)	Target Audience: Doctors (Livestream)	Target Audience: Doctors + Team (Livestream)
Missing & Impacted Teeth	Transverse	Marketing
60 MIN ONSITE AIRWALL CLOSURE PERIOD 9:00am-10:00am	9:10am-9:40am CDT Dr. Peter Ngan Maxillary Expansion with Microimplant Assisted RPE Appliances 30min 0.50 CE	9:10am-10:10am CDT Dr. Dan Bills Experiential Branding in Orthodontics: Lessons from the Wharton-AAO MBO Program
10:00am-11:00am CDT Dr. Stella Chaushu When it Comes to Severe Impactions, Timing is Everything	9:50am-10:20am CDT Dr. Leslie Will The Transverse Dimension: Why it Matters, and How to Diagnose Discrepancies 30min 0.50 CE	60min 1.00 CE
60min 1.00 CE	10:30am-11:00am CDT Dr. Seong-Hun Kim Tooth Bone Borne MSE: Could This be the Total Solution?	10:30am-11:30am CDT Ms. LeeAnn Peniche It's Complicated: Blending Legacy Marketing with Generation XYZ
11:10am-11:40am CDT Dr. Ivo Marek The Aesthetic Problem of Multiagenesis of the Teeth in Adolescents and Possible Solutions	Transverse Problems	60min 1.00 CE
30min 0.50 CE	30min 0.50 CE	



SATURDAY, APRIL 22 AFTERNOON SCIENTIFIC CLINICAL BUSINESS ADVANCES TECHNIQUES SUCCESS Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors + Team (Livestream) (Livestream) (Livestream) Interdisciplinary Tx **Missing & Impacted Teeth Human Resource Mgmt** 1:30pm-2:30pm CDT 1:30pm-2:00pm CDT 1:30pm-2:30pm CDT Dr. Ute Schneider-Moser **Prof. Matthew Bidwell** Drs. Miguel Hirschhaut & To Open or To Close Spaces in the Interviewing, Onboarding and **Carol Weinstein** Interdisciplinary Patient? Performance Management Tips, Tricks, Decisions and Troubles when Treating Impacted Maxillary Central (0 Incisors 0.50 C 2:10pm-2:40pm CDT Dr. John Christensen (0 Dental Autotransplantation: A Changing Perspective on Treatment of Children with 50min 1.00 C 1.00 CE (D) 30min 0.50 CI 2:50pm-3:20pm CDT 2:50pm-3:20pm CDT 2:50pm-3:50pm CDT Dr. Roberto Brandão Dr. Kathryn Preston Mr. Scott Lesnick Jose Nelson Mucha Memorial Lecture; Principles of Alveolar Cleft Diagnosis The Benefits of Resilience and Successfully Agenesis and Ankylosis, Practice and Navigating Change in a Fast-Paced Orthodontic Workplace CO 30min 0.50 CE 30min 0.50 CE 3:30pm-4:00pm CDT 3:30pm-4:00pm CDT Dr. Yoonji Kim **Dr. Flavio Uribe** (0) Canine Impaction: Create Eruption Path Diagnosis and Treatment of Maxillary with Less Side Effects Central Incisors with Compromised 1.00 CI 60min (0 30min 0.50 CE 30min 0.50 CI 4:10pm-4:40pm CDT 4:10pm-4:40pm CDT 4:10pm-4:40pm CDT Dr. Julia Naoumova Dr. Nan Hatch Ms. Andrea Cook Those are NOT Your People... Developing Glass-ionomer Open Exposure (GOPEX) Interdisciplinary Treatment for Deep Bite Versus Closed Exposure of Palatally and Bruxism - is Botox the Answer? Your Culture and Hiring/Firing for Your mpacted Canines Culture KD. (D) 0.50 CE 0.50 CE 0.50 CI 30min

SUNDAY, APRIL 23 MORNING SCIENTIFIC BUSINESS CLINICAL SUCCESS ADVANCES TECHNIQUES Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors + Team (Livestream) (Livestream) (Livestream) Airway Mgmt/Named Award Class II **Practice Health** Lectures 8:00am-8:30am CDT 8:00am-9:00am CDT 8:00am-9:00am CDT Ms. Jill Allen **Drs. Jorge Faber & Stanley** Dr. Jim Vaden The Evolution of the Orthodontic Treating Vincent Van Gogh's OSA: Art Meets Al, Orthodontics, and Surgery (0 0.50 C 8:40am-9:10am CDT Dr. Sercan Akyalcin O Avoiding Failure and Elevating the Clinical Standards in Class II Treatment (D) 0.50 C 9:10am-9:50am CDT Ms. Jen Butler From Chaos to Cohesiveness: 5 9:20am-9:50am CDT 9:20am-9:50am CDT Foundations for Predictable, Repeatable, Dr. Audrey Yoon Dr. Yoon-Ah Kook Scalable Success Maxillary Palatal Expansion for Airway: New Strategies to Break the Limitations of Non-extraction Treatment (0) (0) তি 0.50 C 30min 0.50 C 30min 0.50 C 10min 10:00am-10:30am CDT 10:00am-10:30am CDT 10:00am-10:30am CDT Ms. Amy Demas Dr. Rebecca Bockow Dr. Ramesh Sabhlok The Way We Breathe Influences Facial New Advancements in Noncompliance Engineering Great Customer Experiences Growth and Development Class II Correction Utilizing Micro-implant (0) (0) (0) 0.50 CE 0.50 C 0.50 CI 10:40am-11:10am CDT 10:40am-11:40am CDT Dr. Mauro Cozzani Mr. Dino Watt 10:50am-11:50am CDT Class II Back or Forth? How to be the Ideal Team Player and Avoid being a "Staff" Infection! **Dr. Rolf Behrents** (0) 2023 Edward H. Angle Award Our Art and Science as a Foundation for Clinical Practice 11:20am-11:50am CDT **Dr. Luis Carriere** (0) Long Term Stability of Severe Class II and Class III Malocclusions Treated with the 1.00 C Carriere Motion Appliance (D) (D)

SUNDAY, APRIL 23 AFTERNOON SCIENTIFIC CLINICAL BUSINESS ADVANCES TECHNIQUES SUCCESS Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors (Livestream) (Livestream) (Livestream) **Named Award Lectures Anchorage & TADs Financial Numbers/Analyses** 1:30pm-2:00pm CDT 1:30pm-2:30pm CDT 1:30pm-2:00pm CDT Dr. Steve Dugoni Dr. Young Guk Park Dr. Roger Levin A Novel Lingual Retractor to Correct The 7 Most Critical Questions About The 2023 Jacob A. Salzmann Award Business of Orthodontics Incisor Protrusion Lecture (0 (D) Early Orthodontic Treatment: Why, When 0.50 CI 0.50 CE 2:10pm-2:40pm CDT 2:10pm-3:10pm CDT Dr. Helder Jacob Mr. Chris Bentson Dentofacial Esthetic Control Using All Roads Lead to Today: Orthodontic Miniscrews: A Biomechanics Approach Trends, Insights, & Predictions 60min 1.00 C Sponsored in part by AAOF (D 30min 2:40pm-3:40pm CDT Dr. Mark Hans 2023 John Valentine Mershon 2:50pm-3:20pm CDT Award Lecture Dr. Johnny Liaw (0) Two Score and Two Years-Lessons Active Vertical Control with TADs in Learned Hyperdivergent Class II Malocclusions 50min 1.00 CE (D) 30min (0) 3:30pm-4:00pm CDT 3:30pm-4:30pm CDT 60min 1.00 C Dr. Chooryung Judi Chung Mr. John McGill Esthetic and Biologic Considerations for Top Financial Lessons Learned Over 35 Successful Anterior Retraction in the TAD Sponsored in part by AAOF 3:50pm-4:50pm CDT Dr. W. Eugene Roberts 30min 0.50 CF 2023 Lifetime Achievement Award Finite Element Analysis: The Holy Grail of 4:10pm-4:40pm CDT **Dentofacial Orthopedics** Dr. Juan Carlos Perez Varela 3D Guided Maxillary Skeletal Expansion (MARPE/SARPE) in Adults and Young Adul 1.00 CE 50min Patients (0) 30min 0.50 CI (0) 0min 1.00 C



MONDAY, APRIL 24 MORNING		
SCIENTIFIC	CLINICAL	BUSINESS
ADVANCES	TECHNIQUES	SUCCESS
Target Audience: Doctors (Livestream)	Target Audience: Doctors (Livestream)	Target Audience: Doctors + Team (Livestream)
Airway Mgmt	Asymmetry	Marketing/Culture & Teamwork
8:00am-9:00am Dr. Su-Jung Kim Managing Orthodontic Patients at Risk of OSA: Case-by-Case Application of a Precision Treatment Protocol	8:00am-8:30am CDT Dr. Seung-Hak Baek Different Strategies of Pre-surgical Orthodontic Treatment and Surgical Planning According to Diverse Facial Asymmetry Phenotypes in Skeletal Classical Patients 30min 0.50 CE	8:00am-9:00am CDT Ms. Audrey Neff Connecting with the Untapped Millennial Market: Simple Strategies to Boost Conversion and Lifetime Value in Your Practice
60min 1.00 Ct	8:40am-9:10am CDT Dr. Eric Liou Decipher Mandibular Asymmetry for Orthodontic Treatment with Orthognathic Effects 30min 0.50 CE	60min 1.00 CE
9:20am-9:50am CDT Dr. Mitchell Levine Zeitgeist 2022: Review of the 2022 Sleep Medicine Literature for the Orthodontist D 30min 0.50 Ct	9:20am-9:50am CDT Dr. Ju Young Lee Asymmetry Correction with TSADs in Challenging Non-extraction and Extraction Cases 30min 0.50 CE	9:20am-9:50am CDT Ms. Beth Leach It's Not All About Personality: Creating Engaging Videos for TikTok, Instagram, YouTube, FB and More 30min 0.50 CE
10:00am-10:30am CDT Dr. Juan Martin Palomo Using Technology for Sleep Apnea and Airway Management 30min 0.50 CB	10:00am-10:30am CDT Dr. Michael Williams New Frontiers in Orthodontics and Dentofacial Orthopedics: Exploring Keys to Development of Beauty and Optimal Exercises 30min 0.50 CE	10:00am-10:30am CDT Dr. Ann Marie Gorczyca It All Starts with MARKETING: 30 Tips for Growing an Orthodontic Practice in 2023 50 30min 0.50 CE
10:40am-11:10am CDT Dr. Shankar Rengasamy Venugopalan Obstructive Sleep Apnea: What is the Role of an Orthodontist? 50 30min 0.550 Ct	10:40am-11:10am CDT Dr. Hyo-Sang Park Factors for Maximum Profile Changes in Hyperdivergent Patients with Microimplants and it's Long-term Stability	10:40am-11:10am CDT Dr. Adith Venugopal Evolving Orthodontic Armamentarium: Pragmatism or Profiteering 0.50 CE
11:20am-11:50am CDT Dr. Anthony Macari Long Term (>10 years) Effects of Airway Obstruction Treatment on Dentofacial Morphology 30min 0.50 Ct	11:20am-11:50am CDT Dr. Roy Sabri Managing Smile and Dental Arch Asymmetries	11:20am-11:50am CDT Dr. Jeremiah Sturgill Culture Champion 30min 0.50 CE



MONDAY, APRIL 24 AFTERNOON INTERNATIONAL PROGRAM **SCIENTIFIC CLINICAL TECHNIQUES ADVANCES** Target Audience: Doctors Target Audience: Doctors (Livestream) (Livestream) **TMD/3D Printing Evidence Aligners** 1:30pm-2:00pm CDT 1:30pm-2:25pm CDT Dr. Sunil Kapila Dr. Chris Chang Idiopathic Condylar Resorption: Current Simplified Class II Mechanics for Aligners Approaches to Diagnosis and Therapy in Reducing Excessive Overjet (0) 0.50 C 30min 2:10pm-2:40pm CDT (0) Dr. lacopo Cioffi Diagnosis and Management of TMD: 55min 0.75 CE Novel Insight from Behavior, Musculature and Brain (0) 2:35pm-3:05pm CDT 0.50 C Dr. Sean Holliday Class III Treatment with Clear Aligner Therapy 2:50pm-3:20pm CDT (0) Dr. Chung How Kau Orthodontic Management of the TMJ of 0.50 CI Patients with Juvenile Idiopathic Arthritis (0) 30min 0.50 CI 3:15pm-3:45pm CDT Dr. Ali Darendeliler Accelerated Tooth Movement: What is the Evidence? 3:30pm-4:00pm CDT (D) Dr. Ki Beom Kim 3D Printed Aligners: How this Technology will Change Clear Aligner Therapy (0) 0.50 C 3:55pm-4:40pm CDT 30min Dr. Ravi Nanda Advances in Aligner Treatment: Biomechanics and New Shape Memory 4:10pm-4:40pm CDT Aligner Materials Dr. Tarek ElShebiny Software and Artificial Intelligence to Maximize In-house 3D Printing (0) (0



Session will be included in complimentary 30-Day Replay for registrants.

45min

0.50 CE